donderdag 22 maart 2007

Vrede en Veiligheid


Sinds 11 September 2001 zijn de termen "Vrede en Veiligheid" niet meer weg te denken uit het wereldbeeld.
Alles draait om die twee zaken en, zoals zo vaak, alles is ook ondergeschikt daaraan.

Afluisteren, spioneren, camera's, toezicht, vredesmachten en veiligheidstroepen, dit zijn de sleutelwoorden die we nu ruim 5 jaar dagelijks tegenkomen.
En hoewel we er weinig van zien, worden we continu en op allerlei manieren in de gaten gehouden.
Big brother is watching!

En alle inspanning ten spijt, als je met een bom een willekeurig metro station binnenlooopt, gaat ie gewoon af hoor!
Maar dan hebben we er hoogst waarschijnlijk wel beelden van!
Een gerust gevoel...

Dan nu Paulus in zijn eerste brief aan de Tessalonicenzen.
Daar schrijft hij met betrekking tot de zogenoemde opname:"4:15 Want dit zeggen wij u met een woord des Heren: wij, levenden, die achterblijven tot de komst des Heren, zullen in geen geval de ontslapenen voorgaan, 16 want de Here zelf zal op een teken, bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan; 17 daarna zullen wij, levenden, die achterbleven, samen met hen op de wolken in een oogwenk weggevoerd worden, de Here tegemoet in de lucht, en zó zullen wij altijd met de Here wezen. 18 Vermaant elkander dus met deze woorden.
5:1 Maar over de tijden en gelegenheden, broeders, is het niet nodig, dat u geschreven wordt: 2 immers, gij weet zelf zeer goed, dat de dag des Heren zó komt, als een dief in de nacht. 3 Terwijl zij zeggen: het is (alles) vrede en rust (letterlijk vrede en veiligheid), overkomt hun, als de weeën een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen."

Iets wat zo lang geleden werd voorzegt, en waarbij men geen idee had hoe dat vorm zou krijgen.Begint nu, bijna 2000 jaar later duidelijk te worden.
Vrede en veiligheid, enorm actueel, de hele wereld is erop gefocust en weer zo een duidelijk teken dat het einde voor de deur staat.
Men is heel druk vrede en veiligheid te creeëren, maar men roept nog niet zoals Paulus schrijft:"het is vrede en veiligheid", maar men is er wel druk mee doende.

En wij wachten af op wat komen gaat en houden de tekenen in de gaten...