vrijdag 6 april 2007

Goede vrijdag - Paas zondag

Hoewel het officieel inmiddels zaterdag is, kon ik het toch niet laten iets over de goede vrijdag - paas zondag te schrijven.
Goede Vrijdag is de vrijdag voor Pasen, de christelijke wereld (in zijn algemeenheid) herdenkt dan het lijden en sterven van onze Heer.
Hoe men tot deze conclusie is gekomen laat ik u vandaag in het kort zien.

Op de dag van de voorbereiding stierf Hij en dat is de dag voor een sabbat en Zijn graf werd leeg aangetroffen op de "eerste dag der week" en dat is (officieel) zondag.
De logica die dan wordt toegepast door de religieuze experts is dan als volgt:"
De Joodse sabbat is op zaterdag,
de zevende dag van de week,
en de dag der voorbereiding is altijd de dag voor sabbat;
Dus Jezus sterven en begraven was op vrijdag en Maria en de andere vrouwen kwamen op zondag, namelijk de dag na de sabbat, bij Zijn tombe en troffen die leeg aan.
En zo is het "goedevrijdag" - "paaszondag" verhaal compleet en sluitend!


Laten we lezen in Mattheüs 12 waar de schriftgeleerden en Farizeeën vragen:"Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien.
Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken ontvangen dan het teken van Jona, de profeet. Want gelijk Jona drie dagen en drie nachten in de buik van het zeemonster was, zo zal de Zoon des mensen in het hart der aarde zijn, drie dagen en drie nachten."

(Mat 12:38-40)

Géén ander teken zal men ontvangen dan het teken van Jona!
Drie dagen en drie nachten zal de Zoon des mensen in het hart der aarde zijn.
Dan hoef ik u toch niet uit te leggen dat het vrijdag - zondag scenario op geen enkele wijze voldoet aan het enige teken dat men zou ontvangen?


Toch lezen in onze vertalingen(*hint) duidelijk dat wat de theologen hebben geconcludeerd op basis van die vertalingen juist is.
Of hebben de vertalingen geconcludeerd dat wat de theologen leren juist is?

Want als de theologen en onze vertalingen het juist hebben dan is onze Heer géén drie dagen en drie nachten in het hart der aarde geweest, zoals Hij zelf notabene aangaf!

Want van vrijdag tot en met zondag zijn maar twee nachten!

Ik hoop dit zondag een vervolg te geven, als de drie dagen en nachten om zijn ;)
Tot dan,
Fijn weekend